Pauline stelt zich voor

Ik heb vanaf 1994 als fysiotherapeute gewerkt in o.a. Australië, Duitsland en Nederland. Het besef dat er meer oorzaken voor klachten zijn dan de fysiotherapeutische benadering toelaat hebben mij doen besluiten de vijfjarige internationale opleiding voor osteopathie, College Sutherland, te volgen. De holistische benadering van de mens als een functionerend geheel, waar meerdere systemen onderling van invloed zijn op elkaar spreken mij niet alleen erg aan, maar beantwoorden ook enkele essentiële vraagstukken over gezondheid en ziekte.
Ik heb mij na de opleiding verder gespecialiseerd in de richting van gynaecologie en pediatrie binnen de osteopathie. Ik voltooide de cursus osteopathie binnen het biodynamisch model in Berlijn onderwezen door René Briend D.O. en Piet Dijs D.O. en de cursus Homunculus Osteopathicus Embryologicae volgens Prof. Emeritus E. Blechschmidt M.D. te Maaseik. Ik blijf mij verder ontwikkelen binnen mijn vakgebied en volg hiervoor onder andere cursussen van dr. Paolo Tozzi, vooraanstaand onderzoeker op het gebied van fascia en verbindende weefsels.

De gezondheid van lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb daarom ook de cursussen Orgaanpsyche van R. Muts gevolgd. Omdat de osteopathie het zelfgenezend vermogen van de mens via de fysieke weg benaderd (het lichaam) , heb ik mij ook laten scholen als kindercoach bij de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Hier heb ik tools geleerd om het zelfgenezend vermogen van de psyche aan te spreken. In mijn behandelingen als osteopaat maak ik in het gesprek met de kinderen gebruik van deze tools. Ieder kind heeft het recht om gezond met zelfvertrouwen en zelfrespect in het leven te staan. Sinds 2023 ben ik ook Hbo-pedagoog met affiniteit voor Infant Mental Health ( www.imhnederland.nl/infant-mental-health/ ) en de Kinderrechten. Naast het feit dat ik de opgedane kennis in de praktijk meebreng, ben ik ook werkzaam bij Stichting STRONG (www.stichtingstrong.nl).

Daarnaast ben ik gastspreker op reguliere congressen voor (consultatiebureau-)artsen en kindergastroentrologen en bezoek/spreek ik op de congressen in binnen en buitenland. o.a. van de patiëntenvereniging Nee-eten. Een patiëntenvereniging voor kinderen met sondevoeding. ik heb hiervoor vanuit mijn docentschap neurologie en cranium aan de opleiding voor osteopathie een verdieping gemaakt in de zuig- en slikproblematiek bij pasgeborenen en jonge kinderen. Ik heb mijn studie osteopathie afgerond met het schrijven van een thesis over de praedispositionerende faktoren voor CRPS. Hiervoor onderhoud ik contact met de patiëntvereniging en geef voordrachten bij informatieavonden voor CRPS patiënten.

Ik ben 10 jaar lang aan de opleiding College Sutherland verbonden geweest als mentor en docent voor de vakken neurologie en anatomie van de schedel. Met veel plezier heb ik daar kennis mogen overdragen en studenten bij hun praktische stage mogen begeleiden.
Van februari 2002 tot en met april 2006 ben ik werkzaam geweest als zelfstandig osteopaat bij het IMC te Amsterdam. Nu heb ik mijn praktijk in de Lootsstraat te Amsterdam. Daar werk ik samen met Michel Marges, fysiotherapeut en acupuncturist en Trinette van Geel, mesologe.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie en opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie.